Skip to content

10 januari 2024 - Ontdek de Magie van Onze Bijentuin en Imkerij

Vorig jaar zijn we vol enthousiasme gestart met de creatie van een prachtige bijentuin, maar helaas stak het regenweer een stokje voor onze plannen.
Van zodra de lente er aankomt zullen we verder werken en de tuinen aanleggen met zorgvuldig geselecteerde planten en bloemen die van onschatbare waarde zijn voor de algehele biodiversiteit. Deze groene oase biedt niet alleen een visueel feest voor de zintuigen, maar draagt ook bij aan het behoud van de natuur en de essentiële rol van bijen in ons ecosysteem.

Het spreekt voor zich dat we niet alles in één keer zullen kunnen realiseren en dat we de natuur de ruimte moeten geven om haar werk te doen.

Met het welzijn van bijen en andere bestuivers in gedachten zullen we elke plant  zorgvuldig uitkiezen om een divers en voedzaam voedselaanbod te bieden voor deze essentiële insecten. Van kleurrijke bloemen die een beroep doen op bijen tot nectarrijke planten die vlinders aantrekken, elke hoek van onze tuin zal de lokale flora en fauna ondersteunen.

Wat deze bijentuin echt bijzonder zal maken, is de mogelijkheid voor bezoekers om deze groene oase te verkennen en te combineren met een fascinerend bezoek aan onze imkerij. De imker staat klaar om bezoekers mee te nemen op een boeiende reis door de wereld van bijen. Leer alles over hun complexe sociale structuur, ontdek de betoverende dans van de bijen, en begrijp het belang van bijen voor ons voedselsysteem.

Tijdens uw bezoek krijgt u de kans om het imkerproces van dichtbij te ervaren. Van het bekijken van de bijenkasten tot het proeven van heerlijke, geproduceerde honing, bieden we een ervaring die educatief en plezierig is voor alle leeftijden.

Onze bijentuin en imkerij zijn niet alleen een plek voor educatie, maar ook een toevluchtsoord voor de geest, waar bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van de natuur en de bijdrage ervan aan ons welzijn.

Ontdek de wonderen van de natuur, bewonder de ijverige bijen en laat je inspireren om samen te werken aan het behoud van onze biodiversiteit. We kijken ernaar uit je binnen enkele maanden te mogen verwelkomen in deze bijzondere tuin en imkerij.  Meer informatie zal nog volgen.