Skip to content
Imkereren voor beginners-Duik in de Bijenwereld met de workshops

Deze sessies zijn bij uitstek geschikt voor enthousiaste starters die nog niet in aanraking zijn gekomen met bijen maar wel imker willen worden.

Ontdek de prachtige wereld van de bijen! Imkeren voor beginners met persoonlijke begeleiding

Als jij geïntrigeerd bent door deze kleine architecten van onze natuur en overweegt zelf imker te worden, dan zijn wij er om jou op te starten en eventueel te begeleiden op dit opwindende pad.

Onze passie voor bijen delen we graag met jou. Wij bieden niet alleen waardevolle ervaringen en praktische tips over het benodigde materiaal voor beginners, maar ook exclusieve workshops waarin we dieper ingaan op de kunst van het imkeren.

Schrijf je in voor onze workshops! “Imkereren voor beginners” Deze worden speciaal ontworpen voor kleine groepen van maximaal 4 personen.

Op deze manier kunnen we een persoonlijke benadering garanderen en jou de volle aandacht geven die je nodig hebt om een zelfverzekerde imker te worden.

Wat kun je verwachten?

 • Informatieve Sessies: Leer het verschil tussen bijen, wespen en hoornaars, begrijp hoe bijenzwermen werken en ontdek waarom deze insecten zo cruciaal zijn voor ons ecosysteem.

 • De bijentuin: Duik in de wereld van bloemen en planten, waarbij we uitleg geven over nectar- en stuifmeelwaardes. Ontdek welke flora jouw bijenkolonie het beste ondersteunt en hoe jij een bloemrijke omgeving kunt creëren.

 • Praktische Tips: Leer niet alleen over de benodigde werkkledij, maar ook hoe je jezelf op de juiste manier beschermt tijdens het werken met bijen.

 • Diepgaande Kennis: Ontdek de geheimen van de bijenkolonie en begrijp hun fascinerende levenscyclus.

 • Hands-on Ervaring: Van het opzetten van je eerste bijenkast tot het oogsten van je eigen honing, wij begeleiden je stap voor stap.

 • Sessie Tijdsduur: De workshops hebben een gemiddelde tijdsduur van ongeveer 2 uur, gevuld met boeiende informatie en praktische ervaring.

Kostprijs en Goed Doel

De kostprijs voor deze unieke ervaring bedraagt slechts 40 euro per deelnemer. Wat nog opmerkelijker is, is dat de opbrengsten van deze workshops integraal worden aangewend om te investeren in de ontwikkeling en onderhoud van onze bijentuin. Door deel te nemen, draag je niet alleen bij aan je eigen kennis en ervaring, maar ondersteun je ook het behoud van deze cruciale bestuivers. Op imkerpedia kan je terecht voor een lijst van drachtplanten.

Boeiende wereld

 • Wil je deel uitmaken van onze exclusieve workshops en de boeiende wereld van bijen verkennen? 

  Onze workshops zijn speciaal ontworpen voor kleine groep van maximaal 4 personen, waardoor een persoonlijke en diepgaande ervaring gegarandeerd is. Zodra we 4 aanvragen ontvangen hebben, zetten we direct een datum vast.

  Hoe Werkt het?

  1. Inschrijven: Vul het inschrijfformulier in en reserveer jouw plek voor deze unieke ervaring.

  2. Datum Vaststellen: We zetten een datum vast die voor alle deelnemers geschikt is en brengen je onmiddellijk op de hoogte.

  Dompel jezelf onder in de wereld van bijen en bereid je voor op een onvergetelijke reis als imker. 

Aanvraag start to imker

Voornaam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Adres
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Telefoonnummer
Invalid phonenumber!
Invalid phonenumber!
Familienaam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Woonplaats
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Akkoord met privacybeleid
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!